Nu ska ogräset väck!

Idag har jag tagit mig an ogräset i plattgången. Inte så jobbigt som det låter, jag blandade ut grovsalt med vatten och sen var det bara att vattna ut det över plattgången. Det ska tydligen få ogräset att torka ut så det är lätt att kratta eller sopa bort det.
Sen fick jag lust att göra lite rabarberkräm. Men det blev rabarber- & jordgubbskräm :) Man kan ju inte vara utan dessa underbara, röda, fina gubbarna ;) Så till kvällsmat idag blir det kräm och nybakade scones.
Jag trivs i mitt nya kök! Det är så roligt att laga mat när det går så snabbt och smidigt, inte längre den sega spisen som man kunde slå på och sen hinna gå å duscha innan plattan blivit varm. :P

Var till barnmorskan i måndags, då konstaterade hon att pyret har vänt på sig och är redo för att komma till världen. Det är dock lite tidigt så pyret måste ha lite is i magen och vänta några veckor till!
I morgon ska jag nog fortsätta måla spjälsängen. Martin har börjat att grundmåla sängen men det behövs ett lager grundfärg till, annars suger den nog in färgen så pass mycket att det inte blir bra. Så det är lika bra att grunda två gånger.

Nu är det dags för att äta lite lunch för magen skriker ;)

Sista semesterdagen!

Idag har jag min sista semesterdag, men jag ska fortsätta vara ledig. Jag har fått full avandeskapspenning från försäkringskassan, vilket betyder att jag får gå hem 60 dagar före beräknad förlossning för att jag har ett tungt och stressigt arbete. Just nu känns det bra, men jag tror att tiden kommer att gå väldigt långsamt när man är hemma hela dagarna.
Men denna dag har börjat bra i alla fall! Jag tog lite extra sovmorgon när Martin åkte till jobbet, jag gick upp när han kom hem på frukost vid halv tio. Sen har jag snyggat till lite i köket, plockat med tvätten och gjort det lite fint här hemma. Men dammsugningen kanske jag sparar tills i morgon, jag måste ju ha någonting att pyssla med då oxå ;P Nu är det bara att vänta på att tvättmaskinen ska bli klar sen bär det av till barnmorskan.
Ska åka in en sväng till min syster i stan på eftermiddan. Hoppas bara att det är uppehåll sen, det är ju inte så roligt att gå på stan i regnet.
Håll ut! Bilder på vårat nya kök kommer inom kort!

Bilar

Igår försvann Martins lilla pärla! Jag tror att det var lite sorgligt för honom, men jag tror ändå att han blev nöjd!
Vi bytte bil med en kille som hade en v70 0ch behövde en mindre bil, då det passade oss utmärkt så vi får med oss barnvagnen!



Det kommer nog alltid vara hans lilla pärla :P



Nya pärlan ;) inte alls dum att köra :P



Inte så tokig! :) Jag tyckte att det var ett bra byte! Smidigt som tusan! :)


Då så...

Nu har det hänt lite grejer. Min fina tapet sitter uppe. Det blev nästan bättre än förväntat :) Jag tycker att den är jätte fin, jag är så nöjd! :) Sen har det kaklats oxå. Martins pappa var här i tisdags och hjälpte Martin att börja, sen fick han hållas själv när Tomas åkte till jobbet. Igår blev tapetseringen av och senare på eftermiddagen var det dags att foga kaklet. Så det är lite skillnad nu om man jämför med köket som vi hade innan. Idag har Martin satt upp spisfläkten och sågat hål i bänkskivan där spishällen ska vara, så nu är den oå på plats. Så nu är det inte jätte mycket kvar. Inte så många stora projekt i alla fall, det ska göras hål för nya ventilationen och den ska dras. Pappa ska koppla in vattnet och sen är det lite lister kvar. Så det börjar närma sig :)

Ikea, ikea, ikea. Jag älskar IKEA!

Nu har jag snart ett vip-kort på ikea. Har varit där nästan varje dag :P Ena bänkskivan som vi köpte var skadad i ena kanten fast att kartongen var hel men det var inga problem med att byta. Jag ringde till kundtjänst som la upp det som ett ärende och så kunde vi åka till varuhuset och vid byten och återköp så fick vi en ny skiva. Vi behövde bara visa upp den trasiga och så fick vi vänta en lite stund sedan kom tjejen i kassan med en ny bänkskiva åt oss. Väldigt smidigt! :)
Efter att Martin hade varit på magnetröntgen igår så for vi in till ikea igen :) Vi skulle ha sparksockel till köket men det slutade med att vi åkte därifrån med 3 st 2,20 m längder sparksockel, ett köksbord och fyra stolar och ett skötbord. Att notera är att vi åkte i Martins bil, en Audi A3 :P Fråga inte hur vi bar oss åt men vi fick in allt i bilen plus oss själva :P att tillägga är att vi inte kan lasta i skuffen för där står det en baslåda som är lika stor som själva skuffen. Men vi lyckades! :D Hem kom vi.
Jag älskar ikeas måndag till fredag erbjudanden! Denna vecka är det erbjudande på ett skötbord, det skötbordet jag har gått och tittat på men som jag har tyckt varit lite dyrt. Men nu var det halva priset på det, då var det bara att slå till! :)
Uj uj uj om det fortsätter så här så har jag snat hela varuhuset hemma hos mig ;)

Trasig :(

Idag när Martin skulle fixa bänkskivorna så upptäckte vi att den ena skivan var trasig. Kartongen är hel men skivan har fått sig en smäll i ena kanten, och självklart är det den kanten som vi inte ska såga :( så nu måste vi åka och byta den. Men vi hade ingen bil med drag som vi kunde låna idag så vi får vänta tills i morgon. Lite tråkigt när man har tänkt att den ska ligga på plats idag. Hoppas bara att det går bra i morgon, jag ringde förrut och gjorde en reklamation på den så jag hoppas att det inte strular utan att vi får byta den.
Annars så har vi monterat lite lådor och luckor idag och så har Martin och hans bror stallt ugn och micro på plats :) Nu börjar det arta sig!

Målning pågår

Eller ja, nu har jag målat klart. Målade köket tre gånger igår så nu är det vitt och fint :)
Pappa var här i förmiddags och hjälpte oss med köksskåpen, så nu är nästan alla skåpen på plats. Sen var martin och jag en sväng till ikea och där var vi ju inte ensama.. Jag är inte den som orkar stå i kö och vara positiv och glad längre. Mitt tålamod har försvunnit, å vad kan det bero på ;P Ne men allt vi ville ha fick vi så nu är det bara en köksblandare som vi ska hitta. Tror att jag hittade den som jag vill ha idag men vi ska kolla runt lite till. Så ska vi leta efter handtag till köksskåpen, det har vi inte köpt än. Men det hinns med ;P

Tapeten i köket

Det här är den tapet som vi kommer att ha i köket. Den kommer att sitta på väggen vid köksbordet. De andra väggarna kommer vi att måla vita. Det kommer bli så fint :)


Nu börjar det hända nått!

Äntligen känns det som att det går frammåt i köket! :) Nu är värsta "slit görat" gjort och det börjar bli ett rum igen :)
Väggarna är gipsade och allt är nästan spacklat. Bara en liten snutt kvar vid murstocken som ska spacklas. Men det tror jag blir morgondagens jobb. Golvet har reglats upp som vi sedan har lagt golvspån på. Sen har Martin och pappa fräst spår i golvskivorna för att få ner golvvärmeslangen. Så allt tar sin lilla tid. Plus att Martin har pajat sitt knä i en fotbollsmatch så han har inte jobbat på ett par dagar. Han ska in på magnetröntgen nu i veckan så får vi se om dom hittar vad som är fel.
Men lite jobb har det blivit fast att han har ont. (Han kan inte sitta stilla ;P ) Så Martin och min pappa fixade golvvärmen för ett par dagar sen och Martin har gjutit igen ett hål i golvet. Så nu har vi ett golv att gå på. Nu håller Martin och hans pappa på och lägger golvet. Så i morgon ska vi sätta en regel på väggen sen kan vi börja att sätt dit underskåpen :) Så nu börjar det ta sig! :) :) Allt känna så kul också för vi har kommit överens nästan på en gång om allting. Annars brukar vi ha tusen olika tankar och idéer var ;P
Så idag när vi kollade på tapet och kom fram till vad vi ville ha så åkte jag och beställde på en gång så ingen av oss hinner fundera och komma på nägonting annat. Men jag tror att det kommer att bli jätte bra! Det kommer bli så fint :)

Golvvärmen ligger på plats :) fler bilder kommer inom "kort" (jag är ju lite dålig på att uppdatera)






RSS 2.0